Sivi ultrattiin tänään ja todettiin kantavaksi. Samalla saatiin myös virallinen polvilausunto (, joka epähuomiossa aiemmin jäi kirjaamatta.) Polvet ovat terveet 0/0.

Jos kaikki menee hyvin, pennut syntyvät noin viikon 16 lopulla 18.-24.4.. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina noin kahdeksan vikkoisina eli kesäkuun loppupuolella. Tiedustelut salojarvi@hotmail.fi tai p. 044 5775 185/ Silva Tedre  (mielummin ensin sähköpostilla). 

Sivi on tuontikoira.  Hain sen Etelä-Ruotsista Aagerups kennelistä, jossa tutustuin Sivin emään Aagerups Keylaan, Aagerups kenneliin ja kasvattajaan. 

20151029_213512%20%E2%80%93%20kopio%20%2

Kuvassa Sivi laivassa matkalla Skånesta Pohjois-Karjalaan. Matkasimme henkilöautolla Skånesta Tukholmaan, yölaivalla Tukholmasta Turkuun, henkilöautolla Turusta Helsinkiin ja toisella autolla Helsingistä Joensuuhuh. Hienosti meni matka.

 

Pennut syntyvät Sivin omassa kodissa ja ne rekisteröidään Soutajan kenneliin. Tämä on kennelin ensimmäinen pihakoirapentue ja minulle, kasvattajalle uusi rotu, josta siis ei ole aiempaa kokemusta ja niin itsellänikin on tavallista enemmän uutta opeteltavaa.

Sivi on sijoituksessa ystäväperheessäni täällä Joensuussa. Se on ystävällinen, iloinen, kontaktihakuinen ja puuhakas lapsiperheen koira. Asuu omakotitalossa, liikkuu liikunnallisen perheen kanssa runsaasti ja väsymättä. Tulee toimeen toisten koirien kanssa. Sen omassa perheessä on myös vanha beaglemix. Minun luonani hoidossa ollessa se painii lapinkoirani kanssa. Sivi ei kuitenkaan mene suuna päänä uusiin tilanteisiin, vaan tarkkailee mielellään tilannetta ja on hieman varautunut. Arka se ei kuitenkaan ole, vaan reipas kotikoira. Veikkaan, että nopeaoppisena, nokkelana, ketteränä ja vikkelänä sillä olisi potentiaalia myös esimerkiksi agilityharrastukseen. 

Blogin aiemmissa postauksissa on kuvia Sivistä ja myös yhdistelmän uroksesta, Remystä.